U bent hier

    • You are here:
    • Home > Vernieuwde communicatiestrategie gaat van start

Vernieuwde communicatiestrategie gaat van start

(enkel voor leden)

Vernieuwde communicatiestrategie gaat van start.
Om de betrokkenheid van de leden te verhogen, en om Naturopathica meer bekend te maken bij het grote publiek, heeft de nieuwe Raad van bestuur besloten om meer aandacht te besteden aan interne en externe communicatie. Een nieuwe werkgroep 'communicatie' werd in het leven geroepen om te bekijken hoe we best omgaan met de bestaande, en nieuwe communicatiekanalen, zoals facebook en andere sociale media.

De volgende vergadering van deze werkgroep gaat eind van deze maand door. Alle leden kunnen zich inschrijven voor deze werkgroep, en op die manier een bijdrage leveren aan de communicatiestrategie van de vereniging.
      website > groene navigatie menu: werkgroepen > communicatie: 'request membership'
U ontvangt dan de uitnodigingen voor de vergaderingen.

Structuur nieuwsbrieven:
Als externe nieuwsbrief is het de bedoeling om op vrij regelmatige basis een 'naturoweetje' te versturen: een interessant weetje dat bedoeld is om mensen bewust te maken dat Naturopathica bestaat. Dat kan aangevuld worden met de eerstvolgende evenementen uit onze ledenkalender.

Voor de nieuwsbrief voor leden werd eerste instantie werd geopteerd om de nieuwsbrief in pdf formaat te vervangen door een regelmatig verschijnende, maar kortere mail met enkel de belangrijkste mededelingen in telegramstijl, zodat iedereen mee is met het meest belangrijke nieuws. De volledige uitleg kan u dan telkens terugvinden door de desbetreffende links te volgen. Deze artikels kan u ook terugvinden op de website op de 'infoflash' pagina:
      website > tab 'infoflash'

Deze mededelingen zullen de nieuwsbrief vervangen en kunnen belangrijk nieuws voor leden bevatten.
Er wordt geopteerd om zoveel mogelijk informatie openbaar te maken. Deze kan zonder in te loggen bekeken worden, dus door iedereen. Aan de andere kant is er ook informatie die we werkelijk voorbehouden voor leden. Om deze artikels te kunnen lezen is het nodig om eerst in te loggen vooraleer de inhoud achter de links zichtbaar kan worden.

Tip ! Bij het gebruik van firefox als browser is het mogelijk om je gebruikersnaam en je paswoord te laten onthouden ! Je hoeft dan enkel nog het eenvoudige rekensommetje op te lossen.

Een Nederlandse versie (6.0.2) van deze browser kan je hier downloaden.
http://download.mozilla.org/?product=firefox-6.0.2&os=win&lang=nl

In deze vernieuwde nieuwsbrief zullen een aantal vaste rubrieken terugkomen:
1. naturoweetje, een selectie uit de naturoweetjes voor niet-leden.
2. nieuws van Naturopathica: nieuws uit het bestuur: waar zijn we mee bezig
3. wetenschappelijk onderzoek naar Naturopatische hulpverleningsvormen. In het buitenland is er immers al veel wetenschappelijk onderzoek gebeurd. Dit onderzoek is in België nauwelijks bekend. We verkregen de toestemming van een aantal tijdschriften om hun artikels te vertalen, maar rekenen ook op uw bijdragen.
Hebt u informatie die nuttig kan zijn voor deze rubriek, laat het ons weten, zodat we hier snel mee kunnen starten.
4. begeleidingsvorm in de kijker: het is de bedoeling om aandacht te geven aan bekende of minder bekende begeleidingsvormen uit onze matrix die hun kwaliteiten hebben bewezen.  Beoefent u een begeleidingsvorm die u graag in de kijker wil zetten, laat het ons weten ! Beoefent u een begeleidingsvorm die nog niet is opgenomen in onze matrix, neem dan eerst contact op met het secretariaat, zodat we dit kunnen regulariseren.
5. kalender: de kalender van komende leden- en bestuursactiviteiten
...

Daarnaast zullen er - afhankelijk van jullie input - ook een aantal variabele rubrieken kunnen worden opgenomen. We dachten aan:
1. naturopaat in de kijker
Wenst u zichzelf en uw werkmethode in de kijker te stellen bij andere leden, dan kan u contact opnemen met het secretariaat. U wordt dan uitgenodigd voor een interview met iemand van de communicatiedienst. De bedoeling is vooral dat andere leden naar u kunnen en willen doorverwijzen. Daarom is het nodig dat we mekaars kwaliteiten en sterktes leren kennen en appreciëren.
De tijd van competitie voor klanten is voorbij. Alleen door samen te werken en de beste oplossing aan onze klanten aan te bieden kunnen we als groep sterk staan. Doorverwijzen als het nodig is komt onze klant ten goede. Hij zal u hiervoor dankbaar zijn, en dit verder vertellen. Op die manier kan het netwerk voor alle naturopaten groeien.
2. klant in de kijker
Hebt u een klant die erg tevreden was van uw diensten ? Dan wil die misschien zijn ervaringen delen. Laat het weten aan ons secretariaat.
3. aanbiedingen voor leden (dynamische initiatieven in samenwerking met Naturopathica)
4. initiatieven van leden
U schreef een boek of artikel in een vaktijdschrift ? Deel uw successen met andere leden. Door successen te delen worden we allemaal sterker.
5. artikels van leden
U schreef een artikel en wil dit delen met andere leden ? Dank u !

Wellicht zijn er nog heel wat zaken waar we nog niet aan gedacht hebben, en die toch belangrijk zijn voor onze nieuwsbrief.
Neem gerust contact op met het secretariaat om suggesties te doen.
Indien u zelf belangrijke dingen te melden hebt, laat het ons weten op info@naturopathica.be.

Het raamwerk van de nieuwe nieuwsbrief ligt min of meer vast.
Voor de inhoud rekenen we op uw bijdrage.
Uw aktieve medewerking wordt sterk geapprecieerd.

Tip: we hebben ondertussen ook een facebook pagina. Vind je ons ook leuk ?
https://www.facebook.com/pages/Naturopathica/108931742523107?sk=wall
Heb je interessante links ? Mail uw suggesties door naar info@naturopathica.be

Voor meer info, of om suggesties te melden: contacteer het secretariaat via
info@naturopathica.be of telefonisch op 0476 / 06 56 26 (na 19u00) 

(c) 2010-2021 Naturo vzw, wettig erkende beroepsvereniging (Belgisch Staatsblad 25/03/05) - Ondernemingsnummer 0.820.205.967 - Algemene Voorwaarden